MMA hidden MUAY THAI hidden WUSHU hidden BOXING hidden KICKBOXING hidden AUTOAPARARE hidden GRAPPLING hiddenMMA hidden MUAY THAI hidden WUSHU hidden BOXING hidden KICKBOXING hidden AUTOAPARARE hidden GRAPPLING hiddenMMA hidden MUAY THAI hidden WUSHU hidden BOXING hidden KICKBOXING hidden AUTOAPARARE hidden GRAPPLING hiddenMMA hidden MUAY THAI hidden WUSHU hidden BOXING hidden KICKBOXING hidden AUTOAPARARE hidden GRAPPLING hiddenMMA hidden MUAY THAI hidden WUSHU hidden BOXING hidden KICKBOXING hidden AUTOAPARARE hidden GRAPPLING hiddenMMA hidden MUAY THAI hidden WUSHU hidden BOXING hidden KICKBOXING hidden AUTOAPARARE hidden GRAPPLING hidden

USU FIGHT CENTER
Sfaturi

Mănânc sănătos sau trăiesc sănătos ? Dilema unora, problema multora...

USU Fight Center
#viata#sanatate
Feature image

Cred că mulți au auzit în jurul lor oameni care mai de care eco, care caută doar etichete verzi(recomand), trăind cu iluzia că mâncând ,, sănătos ”, ti-ai asigurat doza de sănătate și o viață lipsită vizite la medic.

În general ,felul în care arăți(exceptând problemele medicale), dar și felul în care ti-ai organizat stilul de viață exprimă cu adevărat atât grija ta față de sănătatea ta, educația alimentară, respectul de sine,cât de prioritară este viața ta ș.a.m.d

Degeaba “investești” in alimentație,dacă pofta de măncare nu e controlată,mesele sunt alambicate combinate după ureche sau sub îndrumarea unor nutriționiști cu diplomă de dulgher,ora ultimei mese este la miezul nopții, acestea venind la pachet cu viciile la.modă: alcool,tutun și toate tentațiile aflate la tot pasul,nu faci altceva decât să pășești din catastrofă în catastrofă.

Timpul pe care îl aloci zilnic pentru sănătatea ta indiferent de forma pe care o îmbracă, iar scote în evidență interesul față de propria–ți persoană,care te va costa scump când va veni data scadentă.

Somnul este factorul esențial și liantul care face ca întregul sistem să funcționeze normal și totodată responsabil cu starea generală de bine,asigurând energia naturală, nu cea falsă din cana de cafea de dimineață sau apelând la energizante.Somnul de noapte minim 8 ore începând cu ora 22.30 max 23.00 este indispensabil, iar dacă mai acumulăm la prânz max 30 min de odihnă,energia va fi la cote maxime perioada următoare.

Sportul este cheia care pornește motorul si unge toate mecanismele întregului organism

Vorbim de orice formă de efort fizic,dacă nu zilnic 1 oră, macar de 4-5/sapt cel puțin, pentru a păstra o balanță între consum și ardere.

Limitarea STRESULUI sau chiar eliminarea lui duc către un stil de viață sănătos

Energia pozitivă și eliminarea tuturor factorilor toxici din viața ta îți asigură liniștea mentală de care ai nevoie mereu

Creativitatea sau pe întelesul tuturor punerea creierului să muncească, îți păstrează o minte lucidă,luminată,gata să te surprindă oricănd.

Zămbetul sau bucuria din lucruri simple au un impact pozitiv asupra stării tale generale,de la care nu ar trebui să faci rabat niciodată.

Plimbările în natură, drumeții montane,oxigenarea creierului și a plămânilor cu aer curat,relaxarea minții si a corpului în orice context sunt elemente care îți vor aduce numai beneficii.

Un stil de viață sănatos conține toate elemente enumerate mai sus,la care mai putem adăuga oricănd noi etape, dar niciodată nu eliminăm pe cele existente.

Gras ,frumos și sănătos nu există decât în forma de alint a bunicilor pe vremea copilăriei multora(ca glumă),in realitate vorbim de afectiuni medicale de la cele mai simple la cele mai complicate,uneori letale.Ca idee, la capitolul OBEZITATE suntem TOP 3 mondial.

Setează-ți creierul pe următoarea sintagmă:

MĂNÂNC CA SĂ TRĂIESC,nu trăiesc ca să mănănc.

Adoptă un stil de viață sănătos bazat pe moderație,asumare,implicare, voință,determinare,motivație,armonie,liniște sufletească,dorința de schimbare în bine, de evoluție care să te ducă în punctul de a spune:

Viața e frumoasă si merită trăită într-un corp sănătos cu o minte sănătoasă!

Cum nu tot ce zboară se mănâncă, nici tot ce băgăm in stomac nu e sănătos!

← Back to Blog